Необходими продукти:
1 пилe
3 стръка целина (селъри)
1 зелена ябълка
2-3 стръка пресен лук
1 кафеена чаша орехи
1 чаена чаша майонеза
1 чаена чаша кисело мляко
сок от половин лимон
черен пипер
щипка кафява захар
сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме добре пилето, като в тенджерата можем да сложим дафинов лист и бахар. Когато е добре изстинало, отделяме месото от костите, почистваме го от кожата и жилките и го нарязваме на дребни кубчета. След това нарязваме стръковете целина, пресния лук и ябълката - нея също на кубчета, големи колкото тези от пилето.
Добавяме и счуканите орeхи. Приготвяме дресинга от майонезата, киселото мляко, лимоновия сок, пипера, захарта, солта и объркваме хубаво, така че да не пропуснем някое ъгълче от дъното на купата. Добре е предястието да престои в хладилник няколко часа, за да може сосът да попие в парченцата месо, ябълка и целина, а вкусовете да се смесят.
Салата с пиле, ябълки и целина
Кулинарна бомба със здравословен механизъм
10488