Разнообразете менюто от салати с краставици и домати и пробвайте с пиле. Тази салата е вкусна и засищаща и може да мине и за основно хранене.
Нужни продукти за четири порции:
300 гр варено или печено бяло пилешко месо без кожа и кости
250 гр варена царевица на зърна (от консерва най-добре)
4 средни домата
12 черни маслини (бройката може да варира според индивидуалния вкус)
2 зелени чушки
1 зелена салата или 200 гр спанак
1 малка глава лук
2 супени лъжици зехтин
оцет и прясна чубрица на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте добре и почистете зелената салата или листата спанак. Нарежете ги на ситно заедно с чушките, доматите и лука в дълбока купа и добавете пилешкото месо, което предварително сте нарязали на кубчета.
Махнете костилките на маслините, изцедете царевицата от сока в консервата и смесете всичко в купата. Смесете всичко с чубрицата, зехтина и оцета, добавете сол на вкус.
Може да бъде добавена в салатата малко майонеза или по-добре кисело мляко, като се внимава да не стане салатата прекалено мазна и тежка. Блюдото е идеално за основно хранене през горещите летни дни.