Продукти:
4 филета солена херинга
2 портокала
2 стръка кервиз
4 стръка зелен лук
4 стръка копър
Дресинг:
сок от 1/2 портокал
4 супени лъжици балсамов оцет
1 чаена лъжичка мед
1 супена лъжица паста от хрян
сол на вкус
5-6 супени лъжици зехтин
Приготвяне:
Нарежете рибата на хапки, кервиза на резенчета, а лука на ситно. Обелете портокала и махнете ципата. Разпределете всичко дотук в чинии, а върху всяка накъсайте копър. Сложете съставките за дресинга в бурканче, затворете и разклатете енергично, за да се смесят добре, след което ви остава само да залеете салатата с него.
Салата с херинга и портокал
Морски аромат+Цитрусов привкус=Сполучлива комбинация
11328