Необходими продукти за 2 порции:
4 млади тиквички
100 г чери домати
60 г маслини каламата
50 г печени лешници
3 стръка босилек
1 скилидка чесън
2 с. л. балсамов оцет
2 с. л. орехово олио
4 с. л. зехтин
80 г сирене пармезан за поръсване
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките се измиват и се нарязват под ъгъл, на резени с дебелина около 1 см.
2. Чесънът се стрива на паста с малко сол и се слага при тиквичките, заедно с 3 лъжици от зехтина и още малко сол. Разбърква се добре.
3. Тиквичките за запичат от двете страни на грил тиган, на висока температура. Важното е да останат хрупкави в средата.
4. Слагат се в купа и се прибавят нарязаните на половинки чери домати, обезкостените маслини и лешниците. Овкусява се с останалия зехтин, ореховото олио, балсамовия оцет и малко сол.
5. Салатата се разпределя в чинии и се поръсва с наситнения босилек и с настъргания пармезан.
Други рецепти с тиквички:
Рулца от тиквички със сирене
Пролетна пита със спанак, тиквички и гъби
Сладко от тиквички
Тиквички бюрек
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!