Необходими продукти:
1 голяма маруля, измита и подсушена
450 г зелен фасул, сварен
1 и 1/2 супена лъжица смлян дребен лук
1/2 до 2/3 чаша винегрет
сол и прясно смлян черен пипер
3-4 зрели червени домата, нарязани на резени (или 10-12 чери домати, разполовени)
3-4 картофа, обелени, нарязани и сварени
170 г риба тон от консерва в зехтин
6 твърдо сварени яйца, обелени и разполовени
1 консерва филе аншоа
1/3 чаша малки черни маслини
2-3 супени лъжици каперси
3 супени лъжици прясно смлян магданоз
Начин на приготвяне:
Подредете листа от маруля в голям поднос или в плитка купа. Малко преди сервиране разбъркайте зеления фасул с дребния лук, няколко супени лъжици винегрет, сол и черен пипер. Поръсете доматите с лъжица винегрет.
Поставете картофите на купчинка в центъра на подноса и разпръснете отстрани на купчинки фасула, доматите и рибата тон на определено разстояние. Обкръжете подноса с половинките сварени яйца, като върху всяко поставите по една рибка аншоа. Поръсете всичко с още винегрет, пръснете отгоре маслини, каперси, магданоз и сервирайте.
Салата "Никозия"
По рецепта на легендарната Джулия Чайлд
21492