Необходими продукти:
1/2 глава бяло зеле, почистено от кочана и нарязано на четвъртинки
1 малка глава червен лук, обелена
3 моркова, обелени
2 червени ябълки, измити и почистени от семето
малка връзка магданоз, накълцана
сокът от 1-2 лимона
2 с.л. майонеза
1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Нарежете зелето възможно най-тънко (използвайте кухненски робот). Нарежете лука по същия начин и го смесете със зелето в дълбока купа.
Нарежете морковите и ябълките на тънки жулиени или пръчици (може да използвате и ренде). Прибавете към продуктите в купата, заедно с нарязания магданоз, няколко лъжички майонеза, горчицата и лимоновия сок.
Може да коригирате количеството майонеза и лимонов сок на вкус.
Подправете, ако е необходимо, объркайте добре и поднесете.
Салата "Колсло"
Любима и лесна за приготвяне
30478