Необходими продукти:
айсберг (ако не го намирате, го заменете със зелена салата или маруля)
краставица
копър
сол (хималайска)
заквасена сметана
балсамов оцет
сок от лайм
зехтин
пържено яйце (в зехтин)
Начин на приготвяне:
Обелваме краставицата и я нарязваме на кръгчета. Измиваме айсберга и го накъсваме на дребно.
Нарязваме на ситно пресния копър. Слагаме продуктите в дълбока купа и ги овкусяваме със сол, зехтин, балсамов оцет, заквасена сметана (от нея добавяме съвсем малко) и сока от лайм. Разбъркваме добре.
Когато сервираме салатата на порции, върху нея поставаме и по едно изпържено в зехтин яйце.
* Не сме написали умишлено количествата на съставките, за да оставим на вас тяхното разпределение според вкусовите ви предпочитания.
Салата "Яйце върху айсберг"
Чудесен здравословен избор
10364