Необходими продукти:
2 тиквички
150 г котидж сирене или извара
100 г краве сирене
2-3 супени лъжици пресен копър
1 супена лъжица зехтин
2-3 скилидки чесън
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре тиквичките под течаща вода и ги нарязваме по дължина на филийки с дебелина около 3-4 мм. Изпичаме ги в тиган с незалепващо покритие, в който предварително сме затоплили няколко капки зехтин. Тъй като не всички тиквички могат да се съберат в тигана едновременно, при всяко поставяне на тиквички в него капваме по няколко капки зехтин.
Избираме температура, която да е около 70% от максималната за котлона. Когато зеленчуците се зачервят и от двете страни, ги изваждаме в чиния и ги подсушаваме с помощта на кухненска хартия.
Тиквичките можем да изпечем и на електрическа скара, като преди поставянето на всяко резенче върху нея е добре леко да го намажем със зехтин. Същото правим и когато обръщаме парченцата тиквичка.
За да приготвим пълнежа, в купичка натрошаваме сиренето и към него прибавяме котиджа, нарязаните на ситно копър, чесън и черен пипер. Поставяме малко от готовата смес в по-тесния край на тиквичката и я навиваме на руло. За да прилепне по-добре крайчето на рулото, може да сложим съвсем малко от сместа и в другия му край. Украсяваме готовите рулца с копър.
Рулца от тиквички със сирене
Ударна доза белтъчини
65911
Необходими продукти