Необходими продукти:
3 патладжана
бучка масло
1 с.л. брашно
150 мл прясно мляко
Черен пипер
¼ ч.л. индийско орехче
Сол
2 малки розови домата
2 скилидки чесън
250 г моцарела
шепа листа пресен босилек
Зехтин
Сол
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете патладжаните на две половини. Направете дълбоки разрези с помощта на нож и ги изпечете на грил, докато омекнат.
Пригответе сос бешамел. Разтопете бучка масло, разбъркана с 1 с.л. брашно.
С непрекъснато бъркане налейте прясното мляко, овкусете с черен пипер, индийско орехче и сол. С помощта на лъжица изгребете месото на патладжаните и изхвърлете обелките. Пасирайте, за секунди, меката част, заедно с бешамела и една скилидка чесън. Сложете я на дъното на чиния.
Направете кладенче, в което изсипете нарязаните на кубчета розови домати, разбъркани със стиснатия чесън и малко сол. Отстрани подредете резени сирене Моцарела и поръсете с нарязан пресен босилек.
Поднесете разядката студена. Много е вкусна и намазана върху мек хляб.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Разядка с чесън
Касапско мезе
Как да забъркаме вкусна разядка
Маслинова разядка
Пюре от патладжан
Пастет от маслини