Пълнено червено цвекло с кайма

Арменско предястие

Пълнено червено цвекло с кайма
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Освен, че е много вкусна, източната кухня е много екзотична и нестандартна. Едва ли досега ви е хрумвало да пълните глави червено цвекло

Комбинацията обаче между печено сладко цвекло, ароматна плънка от кайма и яйце, обилно полято със стопено масло и запечено на фурна с кашкавал си заслужава.

Необходими продукти:
5-6 големи глави червено цвекло
250 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
черен пипер
сол
125 г масло
1 твърдо сварено яйце
100 г кашкавал

Съвет: Работете с гумени ръкавици, докато обработвате цвеклото, защото много боядисва!

Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и сварете главите червено цвекло в тенджера с вода, заедно с 1 ч.л. сол. Отнема около час да се сварят. Проверете ги с вилица.
Отцедете водата и ги охладете със студена вода.

С помощта на нож издълбайте сърцевината на цвеклото, откъм дръжката, като внимавате да не пробиете дъното. Не изхвърляйте срединката.

От нея можете да си направите салата с червено цвекло. Подредете в тава, покрита с фолио или хартия за печене, с отвора нагоре.
Загрейте фурната на 200 градуса. 

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги задушете с 3 с.л. от маслото и малко вода. Добавете каймата, черен пипер и сол и разбъркайте. Гответе няколко минутки, докато потъмнее и се сготви. Отдръпнете от огъня и сложете в нея ситно нарязаното сварено яйце.

Стопете останалото масло на котлона.
Напълнете корените цвекло с плънката от кайма и яйце. Полейте ги обилно с останалото разтопено масло, захлупете капачетата и печете за 20-30 минути, като 5 минути преди края поръсете с кашкавал под капачетата. Поднесете топли.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти