Необходими продукти:
няколко големи пресни печурки
2-3 супени лъжици краве масло
хималайска сол
пипер меланж
За плънката:
няколко скилидки пресен чесън
150-200 г настърган кашкавал
150 г настъргано синьо сирене
50 мл течна готварска сметана
пресен магданоз за поръсване
зелените перца на пресен чесън за поръсване
риган
Начин на приготвяне:
Почистете гъбите и махнете пънчетата. Осолете ги леко, поръсете ги с пипер меланж.
В купа смесете всички съставки за плънката, сложете синьо сирене и кашкавал до получаване на гъста паста и напълнете гъбите с нея.
Полейте всяка гъбка с разтопено краве масло. Изпечете ги, докато станат златисти, а след това ги сервирайте с пресен магданоз и перцата на зелен чесън.
Пълнени гъби
С кашкавал и синьо сирене
17153