Необходими продукти за 2 порции:
1 голяма глава целина
сол
1/2 лимон
200 г гъби
250 г кайма
1 филия хляб
1 яйце
черен пипер
1/4 връзка магданоз
1 с.л. олио
100 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Обелете целината, разполовете я. Сложете да заври вода с 3-4 ч.л. сол и половин лимон. Сварете целината за 15-20 мин. Охладете я със студена вода.
Нарежете гъбите на филийки, запечете ги на сух тиган. Накиснете хляба в малко студена вода, раздробете го. Омесете го с яйцето, каймата, сол, пипер и магданоз.
Издълбайте с лъжица сварената целина. Нарежете вътрешността на ситно и я прибавете към плънката заедно с гъбите. Напълнете целината, сложете я в намазнена тава и поръсете с настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 20 минути.
Пълнена целина по градинарски
Оказа се доста апетитна
11115