Пълнена целина по градинарски

Оказа се доста апетитна

Как да не ти се прияде
Снимка: vremezagotvene.bg
1 от общо 1 гласа

Необходими продукти за 2 порции:
1 голяма глава целина
сол
1/2 лимон
200 г гъби
250 г кайма
1 филия хляб
1 яйце
черен пипер
1/4 връзка магданоз
1 с.л. олио
100 г кашкавал

Начин на приготвяне:
Обелете целината, разполовете я. Сложете да заври вода с 3-4 ч.л. сол и половин лимон. Сварете целината за 15-20 мин. Охладете я със студена вода.

Нарежете гъбите на филийки, запечете ги на сух тиган. Накиснете хляба в малко студена вода, раздробете го. Омесете го с яйцето, каймата, сол, пипер и магданоз.

Издълбайте с лъжица сварената целина. Нарежете вътрешността на ситно и я прибавете към плънката заедно с гъбите. Напълнете целината, сложете я в намазнена тава и поръсете с настърган кашкавал.

Печете в предварително загрята на 180-200 градуса фурна за 20 минути.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти