Пиратска салата от миди

Блюдо с дъх на море

Пиратска салата от миди
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4 порции:

400–500 г пресни миди
2 глави червен лук
2 зелени чушки
2 моркова
1 тиквичка
150 мл олио
100 мл оцет
10 зърна черен пипер
5–6 листа джоджен
2 дафинови листа
1 с. л. червен пипер
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1/2 кубче зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1. Мидите се почистват, като се остъргват хубаво с нож. Слагат се в тенджера, сипват се 3–4 пръста вода и се варят, докато се отворят. Готови са, когато месото придобие оранжев цвят.

2. Лукът се нарязва на големи шайби, чушките – на ивички, а морковите и тиквичката – на колелца. Запържват се за 3 минути в дълбок тиган със загрятото олио, докато омекнат и се овкусяват с оцета, черния пипер, червения пипер, дафиновите листа и наситнения джоджен. Всичко се залива с разтворения в 1 ч. ч. гореща вода зеленчуков бульон, посолява се, добавя се захарта и се оставя да ври 10 минути. След това се прибавят мидите и варенето продължава 3 минути.

3. Сместа се оставя да се охлади напълно. Желателно е да престои поне 6 часа преди да се консумира.

Други рецепти с миди:

Миди с бира и девисил
Панирани миди "Дяволски нокът"
Съвети за пазаруване на морски дарове
Какво би било лятото без черните миди!

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти