Сусамът е апетитна добавка към какви ли не печива и ястия. Богат е на фолиева киселина и се среща в 12 разновидности по света. Ето защо го добавяме към крехкото пилешко месо в новата ни салатна оферта.
Продукти:
1/3 чаена чаша майонеза
1 супена лъжица соев сос
1/3 чаена лъжичка смлян джинджифил
1 скилидка смачкан чесън
сол и черен пипер на вкус
1 и 1/3 чаена чаша пилешко филе нарязано на кубчета (предварително сварено или запечено на грил)
1 червена нарязана пиперка
1/2 чаена чаша сварен или консервиран зелен боб (нарязан)
1 супена лъжица сусам
2-3 супени лъжици запечени бадеми
зелена салата
Приготвяне:
В малка купа смесете майонезата, соевия сос, джинджифила, чесъна и червения пипер. След това запечете сусама в сух тиган. Нарежете на едро бадемите, които може да замените и с кашу.
В купа разбъркайте пилешкото месо, зеления боб, чушката и сусама. Накрая добавяте соса. Поднесете ястието върху канапе от зелена салата, а най-отгоре поръсете бадемовите ядки.
Пилешка салата със сусам
Нещо леко и здравословно за всички около масата
30862