Необходими продукти:
*3 големи връзки магданоз
*1 лимон
*1 зелена люта чушка
*250 г домати
*пресен лук
*75 г булгур
*1 скилидка чесън
*50 г орехи
Начин на приготвяне:
Накиснете булгура в топла вода, докато набъбне и омекне, след това го изцедете добре.
Нарежете на много ситно магданоза и го сложете в голяма купа.
Към него прибавете: сито нарязания зелен лук (ако е съвсем млад и тънък, сложете около 3 стръка, ако е по-дебел - по-малко), ситно нарязания чесън, почистената от семки и наситнена люта чушка (гледайте да не е прекалено люта, трябва да предаде само лека пикантност). Прибавете и обелените и почистени от семките домати (хубаво е да са по-твърди).
Прибавете булгура и орехите, които са натрошени на парченца с големината на булгура.
Накрая прибавете сока на 1 лимон (или по-малко, зависи колко обичате кисело), 1 с.л. светъл соев сос и зехтин на вкус. Разбъркайте добре и оставете за 20-30 мин.
Преди сервиране:
Ако нямате булгур, може да го замените с крутони, които да натрошите на едри трохи (това е подходящ заместител). Също така можете да добавите различни ядки или стар и червен лук.
Салатата е подходяща за всякакви интерпретации.