Гъбите са вкусни и полезни.
Ще споделим една рецепта с вас за мариновани пикантни гъбки, публикувана в сайта Dinnersanddreams.net.
Нужни са ви:
*половин лъжица лют червен пипер, чили или хариса
*една супена лъжица зехтин
*две супени лъжици балсамов оцет
*гъби, колкото е нужно, за да се използва цялата марина
Начин на приготвяне:
Всички продукти без гъбите се смесват заедно. След това се потапят в тях предварително нарязаните на лентички гъби.
Оставят се да се мариноват за половин час.
После се намушват на накиснати във вода дървени шишчета и се слагат да се пекат за 10-12 минути. Можете да ги изпечете и в тавичка без шишчета, като е нужно да обърнете парченцата след първите пет минути, за да се изпекат равномерно.