Необходими продукти за 3 порции:
3–4 глави лук
олио за пържене
за панировката:
1 яйце
1 ч. л. бакпулвер
1/2 кофичка кисело мляко (200–250 г)
1 ч. ч. брашно
100–150 мл прясно мляко
1 ч. л. риган
1 ч. л. сух копър
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чесън на гранули
за дипа:
100 г синьо сирене
100 г заквасена сметана
1/2 червена чушка
2 с. л. кисело мляко
1 с. л. балсамов оцет
1 с. л. сос “Уорчестър”
чили сос и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Всички продукти за дипа се поставят в подходящ съд и се пюрират.
2. Яйцето се разбива и се смесва с бакпулвера и киселото мляко. Изсипва се брашното, налива се прясното мляко и се разбърква.
3. В купичка се смесват ароматните подправки и солта и се добавят към панировката.
4. Лукът се нарязва на шайби, които се овалват в панировката и се пържат от двете страни в предварително загрято олио. Изваждат се върху салфетка да се отцедят и се сервират заедно с дипа.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Лукът – лют, но незаменим
Пълнен лук с телешка кайма и ориз
Усуканица с лук и сирене
Бъркани яйца със сирена и зелен лук
Свински хапки с червен лук и мащерка