Необходими продукти :
200 гр. царевица
1 с. л. масло
100 гр. крема сирене
70 мл. сметана
50 гр. кашкавал
лют червен пипер
Начин на приготвяне:
На котлон, включен на средна температура, разтопяваме маслото и добавяме царевицата, като бъркаме постоянно, за да не загори.
След 2-3 минути добавяме крема сиренето и сметаната, разбъркваме хубаво и го оставяме да къкри. Добавяме и настъргания кашкавал.
Разбираме, че царевица е готова, когато започнем да виждаме разтегливите конци на кашкавала.
Завършваме с лютия пипер.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Пилешка пържола
Картофи със сирене на фурна
Запечени картофи със сирене
Лесна рецепта за ароматни картофи на фурна
Мезе за мастика