Необходими продукти за пастата:
1 авокадо
30 мл лимонов сок
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
За морските дарове:
100 г белени скариди (миди или пушена сьомга)
2-3 скилидки чесън
4 супени лъжици лимонов сок
4-5 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сух джинджифил (или 1/2 чаена лъжичка пресен)
За салатата:
2 големи домата
кората на 1 лимон
зехтин за заливане
Начин на приготвяне:
Предварително пресоваме чесъна, a в блендер или пасатор смесваме всички продукти, които са включени в пастата.
След това добавяме скаридите към останалите продукти за морските дарове и ги запържваме за 3 минути.
Ако разполагате с пушена сьомга, не я подлагайте на топлинна обработка.
Накрая нарежете доматите на филийки, нанесете от пастата, поставете скаридите, поръсете с лимоновата кора и по желание залейте специалитета със зехтин.
Паста от авокадо с морски дарове
Звучи сложно, а всъщност едва ли има по-проста рецепта
12465
Необходими продукти