Необходими продукти:
300 г коприва (връхчетата)
2 яйца
3 супени лъжици бира
5 супени лъжици брашно
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Слагаме тенджера с вода да заври и измиваме копривата в гевгир. После я пускаме във врящата вода за не повече от пет минути, докато омекне. След това я вадим от съда и отцеждаме.
Разбиваме с вилица яйцата и добавяме подправките, бирата и брашното. Бъркаме съставките добре, за да не се получат бучки.
Потапяме стръкчетата коприва в сместа, пускаме ги в горещо олио и пържим до златисто.
Слоят на олиото в тигана трябва да е около един сантиметър.
Остана ни само да извадим и отцедим копривата от мазнината върху домакинска хартия.
Панирана коприва
Няма грешка
21445