Изключително подходящ е за меса (за месоядните) или просто да се консумира като разядка към хляб и други ястия.
Необходими продукти:
1 голяма сурова сладка червена чушка
2 шепи сурови орехови ядки
сокът на половин лимон (на вкус най-добре)
около 4-5 супени лъжици зехтин екстра върджин
хималайска сол на вкус
1/3 чаена лъжичка кимион
щипка лют червен пипер по желание
4-5 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете на едро чушката.
Сложете всичко в блендер и смелете до получаване на хубава кремообразна консистенция.
Опитайте дипа и при нужда овкусете допълнително с лимонов сок, зехтин и сол.
При сервиране с лъжичка го залейте с още малко зехтин по желание.