Необходими продукти:
1 кг кисело мляко с по-висока масленост
около 500 мл олио или зехтин
3 скилидки чесън
морска сол на вкус
няколко стръка магданоз
розмарин и босилек
Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко със солта и го изцедете за около 3 дни през муселинова торбичка или марля. Когато е напълно отцедено, го извадете от муселина (марлята) и го оставете за 1 нощ в хладилника.
В буркан наредете чесъна (нарязан на по-едро) и подправките. С помощта на две лъжици или лъжица за сладолед оформете топки от киселото мляко и ги поставете в буркана.
Напълнете го с мазнина, така че да покрие млякото. Оставете млякото в хладилник за 24 часа, преди да го консумирате. Обикновено се поднася с прясно изпечена питка, а защо не и хляб. Съхранявайте го не повече от 3 дни в хладилник.
Мариновано кисело мляко
Я виж ти
14504