Мариновано кисело мляко

Я виж ти

Мариновано кисело мляко
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
1 кг кисело мляко с по-висока масленост
около 500 мл олио или зехтин
3 скилидки чесън
морска сол на вкус
няколко стръка магданоз
розмарин и босилек

Начин на приготвяне:
Смесете киселото мляко със солта и го изцедете за около 3 дни през муселинова торбичка или марля. Когато е напълно отцедено, го извадете от муселина (марлята) и го оставете за 1 нощ в хладилника.

В буркан наредете чесъна (нарязан на по-едро) и подправките. С помощта на две лъжици или лъжица за сладолед оформете топки от киселото мляко и ги поставете в буркана.

Напълнете го с мазнина, така че да покрие млякото. Оставете млякото в хладилник за 24 часа, преди да го консумирате. Обикновено се поднася с прясно изпечена питка, а защо не и хляб. Съхранявайте го не повече от 3 дни в хладилник.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти