Необходими продукти:250-300г макарони
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
250г доматено пюре/консерва от домати
100г маслини
консерва риба тон филе(160г)
сирене
кашкавал
лъжичка гранулиран бульон
Начин на приготвяне:
Макароните се варят в подсолена вода. През това време се задушават лука и чесъна в зехтин, а може да се използва и мазнината от консервата риба тон. Добавят се доматите и бульона и се остава да ври.
Докато това се случва, може да нарежете маслините на колелца, за целта се предпочитат маслините без костилка. Когато сосът се сгъсти, се прибавят маслините и рибата, като е добре да се отцеди мазнината от нея.
Сварените макарони се смесват със соса и се поставят в тавичка. Отгоре се настъргват кашкавал и сирене и се оставя да се запече във фурната.
Рецептата е предоставена на Edna.bg от Любомира Недялкова.