Необходими продукти:
1 пакет коприва (около 300 г)
2 яйца
5 с.л. фини овесени ядки
сол
черен пипер
половин връзка магданоз, накълцан
няколко листа джоджен, накълцан
100 г настърган кашкавал
сусам
галета
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Копривата се измива добре, попарва се в подсолена вряща вода за около 5-10 минути. Водата се отцежда и копривата се оставя да изстине, след което хубаво се изстисква от останалата вода.
Накълцва се на дребно и се добавят всички други продукти с изключение на сусама и олиото. Замесва се нещо като тесто, от което се оформят кюфтенца.
Овалват се в сусама или галетата и се пържат в нагорещена мазнина. След като се извадят, се поставят върху кухненска хартия, за да попие мазнината. По желание се поднасят с кисело мляко.
Лесни кюфтенца от коприва
И овесени ядки
14700