Необходими продукти:
250 г пилешки гърди
4-5 пресни гъби (по ваш избор)
бяло саламурено сирене
розмарин
босилек
сол и черен пипер
пресни зеленчуци (отново по ваше желание)
Начин на приготвяне:
Разделете пилешките гърди на половина. Разрежете ги на две напречни части, без да прерязвате края им. Трябва да получите нещо като по-голяма и тънка пържола. С домакинско чукче изтънете месото равномерно и овкусете със сол и пипер.
Намажете средата със смлян босилек и поръсете с розмарин, след което идва ред на сиренето и половината гъби, нарязани на едро. Не обработвайте термично нито един от продуктите.
Сложете месните парчета заедно с пълнежа върху найлоново фолио. Завийте ги на стегнато руло, а краищата на фолиото завържете на възел. Сипете опакованото пилешко в тенджера, само че след като водата в нея заври.
Оставете го в съда за около 10-12 минути, но имайте предвид, че рулата трябва да са покрити изцяло с вода. После ги извадете, отстранете найлона, а когато ястието изстине го нарежете на филийки и сервирайте със свежата зеленчукова салата.
Лека салата с пилешко месо
Задава се пролетната салатна експанзия
29384