Необходими продукти:
400 г дърпани кори за баница
6 яйца
5 с.л. кисело мляко
700 г сирене
1/2 ч.л. сода бикарбонат
180 мл олио
125 г масло
100 г кашкавал
500 г свинско месо
сол
черен пипер
мащерка
Начин на приготвяне:
Накиснете сиренето в купа с топла вода, за да се обезсоли. В голяма купа разбийте яйцата със 150 мл от олиото. Отделно смесете киселото мляко и содата. Прибавете ги към яйцата заедно със сиренето.
Намажете тавата с масло. Сложете една кора, леко намачкана. Поставете масло на няколко места и поръсете със сместа. Редувайте по този начин, докато свършат корите и плънката. Завършете с две кори, намажете ги обилно с масло. Отгоре настържете кашкавала.
Нарежете месото на тънки лентички, овкусете го със сол, пипер и мащерка. Сипете малко олио и разбъркайте добре. Подредете го върху баницата.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: