Необходими продукти:
12 чушки (червени, зелени, оранжеви)
Продукти за доматения сос:
1 голям розов домат
2 скилидки чесън
шепа пресни листа босилек
черен пипер
сол
зехтин
пресен магданоз за поръсване
струйка зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте чушките добре, подсушете ги и ги изпечете, заедно с дръжките от двете страни на грил. Може и на парти грил. Запарете ги в тенджера с капак за десетина минути и ги обелете.
Подредете ги в поднос или голяма чиния. Измийте и обелете домата. Нарежете го на четвъртини и го сложете в блендера, заедно с две скилидки чесън, черен пипер, сол и шепа пресен босилек.
Пасирайте до пюре.
Излейте го в малка тенджерка, долейте зехтин и кипнете. Сложете капак, за да не пръска, като го оставите леко открехнат. Гответе на силен огън, докато се сгъсти и водата се изпари. Охладете.
Полейте с лъжица печените чушки. Поръсете с малко сол, нарязан на ситно пресен магданоз и завършете със струйка зехтин. Поднесете студени.