Необходими продукти:
200 г краве сирене (да не е сухо и много солено)
бялата част и малко от зелената на 1 стрък праз лук (среден или голям)
олио (колкото поеме)
около 1 равна чаена лъжичка сладък червен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на много ситно праза, а в купа натрошаваме сиренето и прибавяме лука. След това овкусяваме сместа с червения пипер и олиото.
Започваме да мачкаме с вилица всички съставки до тяхното хомогенизиране, а ако се наложи, може да добавим още пипер и олио.
За финал оставяме готовата разядка за час-два в хладилник и после я консумираме с пресен хляб или някакво месно ястие (в случая месата на скара са най-подходящи).
Касапско мезе
Ето на това му викаме качествена разядка
35559