Необходими продукти за 4 порции:
1 кг картофи
4 яйца
1 глава лук
червен пипер на вкус
за соса:
250 г майонеза
2 с. л. оцет
6 стръка магданоз
1/2 ч. л. сол
2 щипки смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Картофите се измиват и се сваряват до омекване. Докато са топли, се обелват, оставят се да изстинат и се нарязват на кубчета.
2. Яйцата се поставят в студена вода и след като кипне, се варят 13 минути. Изваждат се, заливат се с леденостудена вода, обелват се и се режат на четвър-
тинки.
3. Лукът се реже на тънки ивици и се смесва в купа с картофите.
4. Майонезата се слага в малка купа заедно с оцета, ситно нарязания магданоз, солта и черния пипер. С получения салатен сос се овкусяват картофите и лукът. Салатата се разпределя в чинии, декорира се с яйцата и по желание се поръсва с червен пипер.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!