Карфиол с таханов сос

Лека вечеря със здравословен привкус

Карфиол с таханов сос
Снимка: netinfo
3 от общо 3 гласа

Карфиолът е нискокалоричен зеленчук, чиито корени идват от Източното Средиземноморие. Богат е на витамин C и B, a заедно с полезните свойства на тахана, правят много добра кулинарна комбинация в тази рецепта.

Продукти:
1 малка глава карфиол
1 кафяна чашка сусамов тахан
2 скилидки чесън
1/2 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжичка кориандър
2-3 супени лъжици кисело мляко
сок от 1 лимон
сол на вкус

Приготвяне:
Сварете в подсолена вода за няколко минути карфиола, предварително накъсан на розички. Изсипете го в цедка и веднага го залейте със студена вода, за да се прекъсне процеса на омекване. Карфиолът трябва да остане хрупкав. В купа изсипете тахана, добавете подправките, счукания чесън и лимоновия сок.

С бъркалка започнете да разбивате тахана, като постепенно добавяте и киселото мляко.
Ако желаете по-течен сос, увеличете количеството мляко. Овкусете със сол. Поставете сварения карфиол в чиния и залейте с тахановия сос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти