Необходими продукти за 4 порции:
8 яйца
100 г пушено пиле (може да се замени и с колбас)
4 печени червени чушки
1/2 глава червен лук
За соса:
4 супени лъжици майонеза
1 супена лъжица кисело мляко
2 супени лъжици горчица
черен пипер, копър
Начин на приготвяне:
Измиваме яйцата, сваряваме ги и след като изстинат ги обелваме и нарязваме на малки кубчета. На кубчета превръщаме и пилешкото месо плюс пиперките.
Червеният лук нарязваме на тънки полумесеци. Смесваме продуктите в купа, посоляваме и разбъркваме.
В отделен съд слагаме майонезата, кисело млякото и горчицата. Разбъркваме ги добре до получаване на еднородна смес. После прибавяме черен пипер, ситно нарязан копър и отново разбъркваме.
Накрая заливаме салатата с приготвения дресинг. Размесваме я добре и оставяме готовото предястие в хладилник за 1-2 часа, докато се охлади.
Яйчена салата
Оползотворете великденските яйца подобаващо
21065