Необходими продукти:
300 гр. моркови
300 гр. сварен нахут
1 скилидка чесън
2 с.л. зехтин
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. тахан
½ ч.л. смлян кимион
1 ч.л. лют червен пипер
сол
150 гр. орехи
Начин на приготвяне:
Обелете морковите и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджера с вода и ги сварете при затворен капак за 7 минути на пара.
През това време сложете нахута в гевгир и измийте със студена вода. Обелете чесъна и го нарежете на едро.
Излейте водата на морковите и ги сложете във висок съд.
Прибавете нахута, чесъна, зехтина, орехите и лимоновия сок и пасирайте всичко с пасатора, докато стане на фина паста.
Разбъркайте вътре тахана и овкусете хумуса с черен пипер и сол.
Сервирайте с червен пипер.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Класически хумус
Апетитен хумус
Хумус с авокадо
Зеленчукова разядка
Разядка с тиква за 20 минути