Необходими продукти:
произволно количество печурки
60 г брашно
1 яйце
100 г раздробен на трохи сухар
50 г настърган пармезан
7 супени лъжици олио
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите, като отстраняваме пънчетата им. В съд разбиваме яйцето с миксер и добавяме сол и черен пипер.
В друга купа смесваме трохите сухар с пармезана. Овалваме гъбите в брашно, после в яйцето и накрая в сместа със сухара.
Изпържваме печурките в предварително загрято олио от двете страни до златисто кафяво.
След това поставяме гъбите в тава върху хартия за печене и ги печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.
Поднасяме ястието топло със салата от домати, царевица и маслини.
Гъби с пармезанова коричка
Ах, каква хрупкава наслада
12581