Необходими продукти:
сладки жълти картофи
сладки червени картофи
лук
маслини
пресен босилек
пресен розмарин
прясна мащерка
магданоз
пипер меланж (или черен пипер)
щипка лют червен пипер
За соса:
бял балсамов оцет на вкус
3 супени лъжици бяло вино
2 супени лъжици дижонска горчица
2 супени лъжици заквасена сметана
зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го намачкваме с ръце, а после го овкусяваме със сол и оцет. Сваряваме картофите и след като изстинат, ги обелваме и ги нарязваме на колелца.
Разбъркваме всички продукти за соса и заливаме картофите с него. Нарязваме на ситно зелените подправки и ги прибавяме към салатата.
Посоляваме я на вкус, поръсваме пипера и разбъркваме внимателно. Накрая слагаме и маслините.
Френска картофена салата с билки
Bon Appetit!
16072