Всеки знае, че чипсът не е сред полезните храни. Но като го приготвите в домашни условия, не го пържите и изобщо не използвате картофи, нещата стоят по различен начин.
Тази рецепта е интересна и не е особено сложна за изпълнение.
Необходими продукти:
5 бр. готови арабски питки (около 20 см диаметър)
2 чаени лъжици червен пипер
1/2 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка чесън на прах
1/2 чаена лъжичка лютив червен пипер (по-желание)
1 чаена лъжичка сух пилешки или телешки бульон
1/4 чаена лъжичка захар
1/4 чаена лъжичка сол
Начин на приготвяне:
Смесете всички подправки и ги разбъркайте добре. Поставете ги в солница с по-едри отвори. Включете фурната на 180 градуса.
Поставете една питка на равна повърхност и напръскайте с вода, за да овлажните леко питката.Отгоре поръсете с подправки, обърнете и повторете същото от другата страна. Отгоре поставете следващата питка и повторете същото.
След като приготвите всички питки, ги притиснете с ръка. С резачка за тесто или за пица, или с обикновен остър нож, разрежете на две половини, а след това нарежете на триъгълници всяка половина.
Разделете триъгълници на отделни листи и ги наредете в тава и изпечете в предварително загрята фурна докато станат хрупкави.
Съхранявайте в плътно затворен съд.