Необходими продукти:
Чушки - 8 печени и обелени пиперки
Яйца - 4 броя
Сирене - 200 г
Маслини - 6 обезкостени
Каперси - 1 с.л. накълцани на дребно
Магданоз
Босилек
Чесън
Яйца - 2 броя, за панировката
Брашно
Галета
Олио - за пържене
Начин на приготвяне:
Яйцата разбийте с вилица и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон, докато започнат да се стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, маслините нарязани на дребно каперси и разбъркайте.
Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно. Сложете от плънката по цялата повърхност на чушките и загърнете отново добре.
Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставят така за 10 минути, за да изсъхне панировката. Непосредствено преди пърженето чушките отново се потапят в разбито яйце. Поднесете чушките бюрек с бял или доматен сос за чушки.
Вижте още:
С какво да заменим яйцата при готвене
Пълнено червено цвекло с кайма