Тези италиански кюфтенца се приготвят много бързо и са изключително вкусни. Можете да ги направите и вегетариански, като замените каймата със сварени картофи. В този случай не ги пържете, а ги изпечете на фурна.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г телешка кайма
1 ч. л. босилек
2 с. л. нарязан магданоз
2 с. л. нарязани черни маслини
1 глава червен лук, нарязана на ситно
1 скилидка чесън, нарязана на ситно
1 яйце
1 топка моцарела
2 с. л. брашно
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Каймата се обърква много добре с босилека, магданоза, лука, маслините, чесъна и яйцето. Подправя се със сол и черен пипер на вкус.
Оформят се 8 топки, в средата на които се слага по парченце моцарела. Сплескват се и се овалват леко в брашно.
Изпичат се от двете страни в тиган, леко намазан с мазнина, или се изпържват в 5 с.л. олио.
Поднасят се със сезонна салата.
Идея: За по-традиционен вкус можете да замените босилека с чубрица.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Кюфтенца на грил в лимонови листа