Необходими продукти за 5 порции:
400 г гъби
200 г миди (ядки)
1 глава шалот
2 скилидки чесън
1 мини багета
1/3 ч. ч. животинска сметана
8 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Багетата се нарязва на филии с дебелина 1 см и се запържва в загрятото масло до златисто-кафяво.
2. Филиите се изваждат върху решетка, за да останат хрупкави (маслото се слага на части, при добавянето на филии в тигана).
3. Мидите и шалотът се наситняват и се задушават в зехтина за около 5 минути.
4. В мазнината от хляба се запържват първо наситненият чесън, а след това и обелените и нарязани на кубчета гъби.
5. Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се сгъсти за 1–2 минути.
6. Прибавят се мидите, разбърква се и съдът се сваля от огъня. Сместа се разпределя върху брускетите и се поръсва с наситнения магданоз.
Други рецепти:
Брускети с гриловани тиквички
Брускети с моцарела
Домашни брускети
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!