Бързи брускети с миди

По-нестандартен вкус

Бързи брускети с миди
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 5 порции:

400 г гъби
200 г миди (ядки)
1 глава шалот
2 скилидки чесън
1 мини багета
1/3 ч. ч. животинска сметана
8 с. л. краве масло
2 с. л. зехтин
1/4 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Багетата се нарязва на филии с дебелина 1 см и се запържва в загрятото масло до златисто-кафяво.
2. Филиите се изваждат върху решетка, за да останат хрупкави (маслото се слага на части, при добавянето на филии в тигана).

3. Мидите и шалотът се наситняват и се задушават в зехтина за около 5 минути.
4. В мазнината от хляба се запържват първо наситненият чесън, а след това и обелените и нарязани на кубчета гъби.

5. Налива се сметаната и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се сгъсти за 1–2 минути.
6. Прибавят се мидите, разбърква се и съдът се сваля от огъня. Сместа се разпределя върху брускетите и се поръсва с наситнения магданоз.

Други рецепти:

Брускети с гриловани тиквички
Брускети с моцарела
Домашни брускети

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти