Необходими продукти за 1 порция:
2 листа зелена салата
1/3 средна глава червен лук
2 с.л. царевица
1/2 домат (2-3 чери доматчета)
копър
3 ч.л. зехтин
щипка сол
За маринатата:
1 ч.л. кафява захар
3 ч.л. винен оцет
Начин на приготвяне:
Приготвяме маринатата от захарта и оцета. Нарязваме лука на тънки полумесеци и го мариноваме за около 20-30 минути. През това време измиваме зелената салата и я накъсваме в подходяща купа.
Прибавяме нарязания на кубчета домат (ако използваме чери домати, ги нарязваме на четвъртинки), царевицата и копъра. Накрая добавяме лука, отцеден от маринатата. Към нея прибавяме солта и зехтина. Разбъркваме енергично.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
3 нови начина да сервираме салата
Ризото с червено цвекло и орехи
Защо кълновете са така полезни