Необходими продукти за 12-14 брускети:
1 малка франзела (около 25 см)
125 г моцарела
10-12 зелени маслини с чушка (или други)
10-12 сушени доматчета, накиснати в зехтин
5-6 супени лъжици зехтин
3-4 скилидки чесън
риган
босилек
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме франзелата на филийки с дебелина около 1 см. В купа смесваме 4 супени лъжици зехтин, 2 скилидки счукан или накълцан на ситно чесън, риган, сол и черен пипер на вкус.
Намазваме всяка филийка от двете страни и я запичаме във фурната или на парти-грил.
Нарязваме доматите на парченца, моцарeлата на кубчета, а маслините на шайби. Смесваме ги в купа, добавяме 1-2 супени лъжици зехтин, 2 скилидки счукан чесън, по желание овкусяваме с малко сол и черен пипер.
Разбъркваме всички продукти и разпределяме сместа върху филийките. Поръсваме ги с пресен босилек, нарязан на ситно.
Брускети с моцарела
А в добавка сушени домати и маслини
16667