Необходими продукти за 4 порции:
200 г зелен фасул
1 консерва червен боб (300 г)
1 консерва царевица (200 г)
1 консерва риба тон (250 г)
1 глава червен лук
за дресинга:
1 к. ч. зехтин (100 мл)
сок от 1/2 лимон
1 ч. л. сух босилек
1 с. л. кетчуп
1 ч. л. балсамов оцет
черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Продуктите за дресинга се разбиват с телена бъркалка в купа.
2. Зеленият фасул се почиства и се вари 20 минути.
3. В подходяща купа се смесват червеният боб и царевицата и се разбъркват. Към тях се прибавя нарязаният наситно лук, изцеденият и охладен зелен фасул и дресингът.
4. Салата се разбърква и се сипва в чиния. В средата се поставя рибата, която трябва да остане във формата, получена от консервата. Около нея се разпределя от овкусената салата.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Как се е появила шопската салата?
Салата с краставици и малини
Салата "Капрезе" в нов вариант
Баварска картофена салата
По-полезната салата - с яйца