Необходими продукти за 1 порция:
1 дебела питка
100 г бял боб
100 г червен боб
2 стръка целина
1/2 лимон
1 ч. л. захар
1 ч. л. морска сол
1 с. л. зехтин
1–2 с. л. сусамов тахан
30 мл джинджифилово олио (пюре)
за билковата смес:
1 ч. л. ким
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. индийско орехче
1 ч. л. чимен
1 ч. л. сумак
Начин на приготвяне:
1. Двата вида боб се сваряват, като малко преди готовност се слага и нарязаното на филийки селари.
2. Свареният боб се смесва със захарта, морската сол, зехтина и сусамовия тахан и се гарнира в дълбока купа с резени лимон. Полива се с джинджифиловото олио.
3. Питката се изпича, намазва се с билковата смес и се добавя към салатата.
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!
Други рецепти:
Черният боб и неговите светли страни
Пълнени чушки с боб
Боб чорба по манастирски
Постен боб