Необходими продукти:
500 г пилешко филе
1/2 зелена салата
1/2 червена салата
1 кочан царевица
2 филии бял хляб
100 г чери домати
80 г сирене „Чедър“
сол и черен пипер на вкус
олио и сланина за намазване за барбекю соса:
250 г кетчуп
80 мл ябълков оцет
4 с. л. кафява захар
1 ч. л. сух лук
1 с. л. дижонска горчица
2 с. л. сос „Уорчестър“
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Барбекю сосът се приготвя като кетчупът се смесва с оцета, сушения лук, соса „Уорчестър“, захарта, горчицата, сол, черен пипер и 100 мл вода, и се готви на слаб огън, докато се сгъсти – около 20 минути. След това се оставя да се охлади.
Пилешкото филе се намазва с олио, овкусява се със сол и черен пипер и се пече на скара от двете страни до златисто. Оставя се да почине 5 минути, нарязва се на кубчета и се залива с част от барбекю соса. Царевицата се маже с олио, посолява се и се пече на скара от всички страни. След това зърната се отделят от кочана.
Хлябът също се запича на скара и се нарязва на кубчета. Салатите се режат наситно и се смесват с разполовените чери домати и царевицата. По желание се подправя с оцет, олио и сол. Разпределя се в чинии и отгоре се слагат пилешкото месо, крутоните и настърганото сирене чедър.
*Съвет: Останалият барбекю сос съхранявайте в хладилник. С него може да овкусявате всякакво месо, печено на скара.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Други рецепти:
Пилешки шишчета с ананас
Ямайско пиле
Глазирани ребърца
Наденица на скара със зеленчуци