Необходими продукти за тестото (2×30см):
470 черно био брашно
50 г оризово брашно
10 г суха мая
Сол и пипер на вкус
230 мл. вода
1 чаена лъжичка захар
2-3 супени лъжици зехтин
1 яйце, леко разбито
За пицата:
Доматено пюре
Чери домати
Моцарела
Босилек
Черни маслини
Сол и пипер
Зехтин
Рукола
Начин на приготвяне:
Пригответе тестото: в голяма купа сложете черното брашно, оризовото брашно, маята, сол и пипер. Разбъркайте. В малка купа смесете водата със захар, зехтин и яйцето, разбъркайте добре. Добавете мокрите съставки към брашното и омесете тестото. Тестото трябва да бъде еластично и леко твърдо.
Ще разберете, че тестото е готово като го натиснете с пръст – ако формата му се върне бързо и вдлъбнатината от пръста ви изчезне бързо, значи тестото е готово. Прехвърлете го в намазнена купа, покрийте с фолио или чиста кърпа и оставете да втаса. Когато удвои обема си го омесете отново за около минутка.
Загрейте фурната на 180С.
Разделете тестото на две равни части, разточете във формата на кръг и ги поставете в две намазнени тави за пица. Намажете тестото със зехтин, след което намажете един слой от доматеното пюре, поръсете с парченца маслини и чери домати. Овкусете със сол, пипер и босилек. Наредете парченца моцарела и изпечете за около 20 минути. Сервирайте с прясна рукола.
Други рецепти за пица:
Как да си направим плодова пица
Пица с домашно замесено тесто
Постна пица
Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!