Запечени пилешки бутчета

С портокали и чесън

Запечени пилешки бутчета
Снимка: netinfo
3 от общо 1 гласа

Необходими продукти:
8 по-малки пилешки бутчета (охладени, не замразени)
3 портокала
2 големи глави лук шалот
розов пипер
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица настъргана кора от портокал
няколко стръка прясна мащерка
зехтин
сок от половин портокал
100 мл сухо бяло вино

За чесъна:
2 глави чесън
морска сол
2 чаени лъжички коняк
чили на прах
зехтин

Начин на приготвяне:
Портокалите се измиват, подсушават и нарязват заедно с кората на шайбички с дебелина 1 см. Шалотът се обелва и се срязва на две.

В по-голяма тава се нареждат бутчетата, портокалите и лука. Поръсват се с розов пипер, кора от портокал, сол, мащерка, зехтин, сок от портокал и вино. Оставят се така за около половин час.

Главите чесън се срязват по ширина на две и се поръсват със сол, чили, коняк и зехтин. После ги прибавяме към пилешкото.

Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем бутчетата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти