Необходими продукти:
8 по-малки пилешки бутчета (охладени, не замразени)
3 портокала
2 големи глави лук шалот
розов пипер
1 супена лъжица сол
1 супена лъжица настъргана кора от портокал
няколко стръка прясна мащерка
зехтин
сок от половин портокал
100 мл сухо бяло вино
За чесъна:
2 глави чесън
морска сол
2 чаени лъжички коняк
чили на прах
зехтин
Начин на приготвяне:
Портокалите се измиват, подсушават и нарязват заедно с кората на шайбички с дебелина 1 см. Шалотът се обелва и се срязва на две.
В по-голяма тава се нареждат бутчетата, портокалите и лука. Поръсват се с розов пипер, кора от портокал, сол, мащерка, зехтин, сок от портокал и вино. Оставят се така за около половин час.
Главите чесън се срязват по ширина на две и се поръсват със сол, чили, коняк и зехтин. После ги прибавяме към пилешкото.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем бутчетата в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
Запечени пилешки бутчета
С портокали и чесън
27619