Полезна и засищаща идея за вечеря.
Продукти:
600 гр телешко месо
75 мл олио
1 голяма глава кромид лук
2 супени лъжици доматено пюре
500 гр замразен грах
1 чаена лъжичка червен пипер
1 домат
вода
копър
магданоз
сол
* Може да бъде използван и консервиран грах. Отцежда се от водата и се прибавя в тенджерата 15 минути преди отстраняването му от печката.
Приготвяне:
Месото се нарязва на порции. Лукът се нарязва на дребно и заедно с месото се задушава в част от мазнината и малко вода. Като омекне, към лука се прибавят разреденото доматено пюре и червеният пипер. Посолява се на вкус. След като се изпари водата, телешкото се залива с гореща вода (трябва да го покрие).
Вари се 10-15 минути под капак на умерен огън. Прибавя се бланширан грах в останалата мазнина. Когато омекнат месото и грахът, се слага обеленият и нарязан на дребно червен домат. Всичко това се задушава за още 15 минути.
Ястието може да бъде прехвърлено в тава и да се запече във фурна. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и копър.