Необходими продукти:
400 гр червен боб
1 кг. телешко месо
80 гр чили
3 червени чушки
1 зелена чушка
1 жълта чушка
2 супена лъжица олио
60гр краве масло
3 чесънчета
400 гр лук
2 супени лъжици
кетчуп
300 гр пасирани домати от консерва
2 дафинови листасол
бял пипер
1л телешки бульон
100 гр царевица (сварена) от консерва
Начин на приготвяне:
Оставете червения боб във вода една нощ. Нарежете месото на малки парчета около 1 см. Нарежете чилито, чушките и лука.
В по-голяма тенджера запържете телешкото месо с олиото и кравето масло. След като се позапържи прибавяте лука, чушките, боба, кетчупа, пасираните домати и чесъна. Разбърквате добре и добавяте дафиновия лист и телешкия бульон. Отново разбърквате и оставяте да ври около един час. Когато е почти готово, се прибавя сварената царевица. Ако не обичате много люто може да сложите по малко чили.
Ястието е изключително вкусно. Може да замените със свинско месо.