Всички сме отраснали с кашкавала и ако той е качествено направен, няма начин да не се насладим на всяко вкусно приготвено ястие с него. Дори то да е толкова необичайно като това яйчено руло с моркови.
Необходими продукти:
за омлета:
200 г едро настърган кашкавал
3 яйца
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 ч. л. масло за намазване на тавата
за пълнежа:
350 г ситно настъргани моркови, добре изстискани
1 малка краставица, нарязана на малки кубчета
1 червена чушка, нарязана на малки кубчета
200 г крем-сирене
1 малка скилидка чесън, пресована
1 ч. л. едрозърнеста горчица
1 ч. л. фино настъргана лимонова кора
1 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Кашкавалът се разбърква с яйцата и магданоза. Сместа се сипва в правоъгълна тавичка с незалепващо покритие, намазана с масло, или върху хартия за печене. Пече се във фурна, загрята на 200° С, 10-15 мин. или докато добре се зачерви.
През това време всички съставки за пълнежа се разбъркват заедно. Сместа се подправя със сол, пипер и лимонов сок на вкус.
Охладеният омлет се обръща. В средата му се разпределя пълнежа и се завива. Опакова се във фолио и се оставя да се стегне. Сервира се нарязан на кръгчета като предястие със сезонна салата.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: