Винен кебап

Една класика

Винен кебап
Снимка: Бон Апети
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти за 4–5 порции:

700 г телешко месо (плешка или врат)
1 глава лук
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. брашно
1 дафинов лист
1–2 зърна бахар
1 ч. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
4–5 зърна черен пипер
сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Месото се нарязва на кубчета и се запържва за минута в тенджера със сгорещеното олио. Прибавя се лукът, нарязан наситно, и се овкусява със сол и черния пипер. Тенджерата се похлупва и месото се задушава, докато остане на мазнина.

2. След това се поръсва с червения пипер и брашното, прибавя се и размитото в хладка вода доматено пюре и се овкусява с бахара и дафиновия лист.

3. Налива се виното и 1 ч. ч. гореща вода. Всичко се разбърква и кебапът се задушава около 30 минути на тих огън под капак. Сервира се с гарнитура от задушен ориз.

Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти