Необходими продукти за 4–5 порции:
700 г телешко месо (плешка или врат)
1 глава лук
4 с. л. олио
2 с. л. доматено пюре
1 ч. л. брашно
1 дафинов лист
1–2 зърна бахар
1 ч. ч. червено вино
1 ч. л. червен пипер
4–5 зърна черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Месото се нарязва на кубчета и се запържва за минута в тенджера със сгорещеното олио. Прибавя се лукът, нарязан наситно, и се овкусява със сол и черния пипер. Тенджерата се похлупва и месото се задушава, докато остане на мазнина.
2. След това се поръсва с червения пипер и брашното, прибавя се и размитото в хладка вода доматено пюре и се овкусява с бахара и дафиновия лист.
3. Налива се виното и 1 ч. ч. гореща вода. Всичко се разбърква и кебапът се задушава около 30 минути на тих огън под капак. Сервира се с гарнитура от задушен ориз.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!