Необходими продукти:
600 г свинско месо
1 глава лук
няколко с.л. олио
1 с.л. доматено пюре
50 мл червено вино
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер
1-2 бр. дафинов лист
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребно и се запържва заедно с лука. Поръсва се със солта и черния пипер. След като промени цвета си, се добавя и червеният пипер.
Свинското се полива с доматеното пюре и половината от виното. Задушава се, а когато се изпари течността се долива малко гореща вода и останалото вино. Слагат се дафиновите листа. Разбърква се и се оставя на тих огън до омекване на месото и сгъстяване на соса.
Поднесете ястието с гарнитура от ориз или картофено пюре.
Винен кебап
Подобаващо съботно похапване
19870